top of page

Natuurlijke Coaching Drunen

Ik ben Jose Hilberdink, 57 jaar  en woon in het prachtige natuurgebied van de Loonse en Drunense duinen. Wandelen en coaching zijn mijn passies. Mijn manier van coaching heb ik al bij diverse banen in praktijk gebracht. Mijn doel is altijd om mensen meer zelfvertrouwen te geven en ze de doelen te laten bereiken welke er gesteld zijn. Ik heb de opleiding NLP Practitioner bij de Mind Academy gevolgd en ben Certified Practitioner of Neuro Linguistic Programming.
Hoe je met jezelf communiceert, heeft veel invloed op hoe je met de wereld omgaat, hoe je op situaties reageert en hoe de anderen op jou reageren.

NLP bestaat uit een schatkist aan coachings- en communicatiegereedschappen om effectiever en bewuster te communiceren.
Met deze techniek geeft ik je andere inzichten. Laat ik de impact zien van belemmerende emoties zoals irritatie, angst en onzekerheid.

Ik doe mijn coachings op een ontspannen manier. Tijdens een wandeling in de natuur ga ik je een prettig en ontspannen gevoel geven. Ik laat je bewust worden van de natuur en de mooie omgeving. In deze coaching kun je volledig je verhaal kwijt.

Ik geef mindful wandelingen. Tijdens een wandeling van een half uur of uur richt je je helemaal op jezelf. Je brengt je aandacht in het hier en nu. Gebruik je ademhaling als hulpmiddel.

Mindful wandelen is voor iedereen. Voor werkgevers die iets extra's willen geven tijdens de pauze aan de werknemers. Altijd een win-win situatie voor beide partijen. Een cadeau voor jezelf om tot rust te komen. Of vriendinnen die samen iets moois willlen beleven.
Voor iederen kan een kleine mindful wandeling wonderen doen en geeft snel effect.

Coaching en mindful wandelen

Ik geef de coaching in de natuur. Ik maak gebruik van de kracht en de rust van de natuur.
Tijdens een individuele wandeling geef ik je inzichten in je persoonlijke situatie.
Door te wandelen in de natuur voel je je vrij en kun je met afstand kijken naar je huidige situatie. Tijdens het wandelen praat je gemakkelijker en stiltes zijn niet ongemakkelijk.
Wandelen maakt je losser en meer ontspannen, ook in het gesprek.

Verder neem ik je graag mee tijdens een mindful wandeling. Tijdens een wandeling richt je je helemaal op jezelf. Je richt je op je ademhaling, voelen van je lichaam, aandacht op wat je ziet, hoort, ruikt en proeft.
Ideaal voor tijdens de pauze van je werkt, cadeau aan jezelf, samen met je gezin of vriendinnen.

IMG-20201101-WA0017.jpg
Fall Foliage

De voordelen van coachen tijdens een wandeling:

1. Bewegen maakt je geest flexibeler. Lichamelijke processen kunnen onze gedachten en gevoelens beïnvloeden. Soepel en vloeiend bewegen zorgt voor meer positieve emoties en herinneringen. Via bewegen kom je meer in de stemming om stappen vooruit te zetten. Letterlijk en figuurlijk.

2. Je wordt creatiever in problemen oplossen.
Lichamelijke activiteit verbetert je humeur en vermindert stress. Lopend  ben je beter in staat om verschillende alternatieve oplossingen voor problemen te verzinnen.  Het maakt je blik ruimer, je denkt meer out of the box. Tijdens en na afloop van een milde activiteit zoals wandelen, ben je op je creatiefst.

3. Door het aannemen van hetzelfde ritme tijdens de wandeling ontstaat er meer empathie en positiviteit.

4. Je beweegt naast elkaar en kijkt dezelfde kant op. Gesprekken worden daardoor een stuk makkelijker dan wanneer je tegenover elkaar zit en elkaar aankijkt. Stiltes zijn minder ongemakkelijk. Wandelen zet mensen automatisch in een niet-confronterende, coöperatieve houding.

5. Je deelt dezelfde ervaring van het moment.
Tijdens de wandeling heb je gedeelde aandacht. Je ziet dezelfde bomen, hoort vogels en voelt dezelfde warmte of regen op je huid. Die ervaring delen we tijdens een coaching.

Contact
bottom of page